Oamenii de ştiinţă au examinat relaţia dintre consumul de ciocolată şi starea psihică a 1.000 de voluntari care nu făceau tratament cu medicamente antidepresive şi nu sufereau de vreo boală cardiovasculară sau de diabet. Participanţii au oferit informaţii privind numărul de porţii de ciocolată consumate pe parcursul unei săptămâni. Gradul de depresie a fost stabilit cu ajutorul unor teste medicale standard şi în funcţie de răspunsurile oferite de voluntari. Autorii acestui studiu au descoperit că bărbaţii şi femeile care prezentau cel mai înalt grad de depresie consumau, în medie, 12 porţii (o porţie fiind echivalentă cu circa 28 de grame) de ciocolată pe lună, comparativ cu cinci porţii consumate în medie de subiecţii care nu prezentau niciun simptom al depresiei. Persoanele moderat depresive consumau, în medie, opt porţii de ciocolată pe lună.( sursa – gandul.info)

Ciocolata aduce cu siguranta un zambet pe fata datorita gustului ei, dar si gratie substantelor pe care le contine. Ea este bogata in antioxidanti care reduc nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Este bine sa mananci ciocolata neagra de doua ori pe saptamana, dupa cum te sfatuiesc specialistii elvetieni. In jur de 40 de grame de ciocolata contin 230 de calorii.

Pofta de viata sanatoasa !